Vitello del Giardiniere

(kalfsvlees van de tuinman)


Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram voorgekookte krieltjes
  • 1 blikje doperwtjes en worteltjes ± 200 gr
  • 1 blikje witte bonen ± 200 gr
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 25 gram boter
  • 200 gram kalfsschnitzels in blokjes
  • 25 gram gesneden ontbijtspek in reepjes
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 1 ontvelde en in partjes tomaat
  • ½ dl droge witte wijn
  • ½ eetlepel maïzena
  • zout peper
  • 1 ½ eetlepel Italiaanse kruiden diepvries, Iglo

Instructies

  • Halveer de grote krieltjes.
  • Laat de worteltjes en doperwtjes en de witte bonen uitlekken.
  • Los het bouillonpoeder in 1/2 dl heet water op.
  • Verhit in een wok de helft van de boter, roerbak het vlees en het spek ± 2 minuten en schep het op een bord.
  • Verhit in de wok de rest van de boter en roerbak de ui en de krieltjes ± 2 minuten.
  • Voeg de worteltjes met doperwtjes en de witte bonen toe en roerbak ± 1minuut.
  • Voeg het vlees, het spek, de tomaat, de bouillon en de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.
  • Roer de maïzena met 1 eetlepel water glad en roer dit door het vleesgroentemengsel.
  • Laat ± 2 minuten zachtjes koken, breng op smaak met zout en peper en roer er de Italiaanse kruiden door.
  • Geef er stokbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Italië