Vitello del Giardiniere
(kalfsvlees van de tuinman)
Ingrediënten
- 50 gram voorgekookte krieltjes
- 1 blikje doperwtjes en worteltjes ± 200 gr
- 1 blikje witte bonen ± 200 gr
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 25 gram boter
- 200 gram kalfsschnitzels in blokjes
- 25 gram gesneden ontbijtspek in reepjes
- 1 kleine gesnipperde ui
- 1 ontvelde en in partjes tomaat
- ½ dl droge witte wijn
- ½ eetlepel maïzena
- zout peper
- 1 ½ eetlepel Italiaanse kruiden diepvries, Iglo
Instructies
- Halveer de grote krieltjes.
- Laat de worteltjes en doperwtjes en de witte bonen uitlekken.
- Los het bouillonpoeder in 1/2 dl heet water op.
- Verhit in een wok de helft van de boter, roerbak het vlees en het spek ± 2 minuten en schep het op een bord.
- Verhit in de wok de rest van de boter en roerbak de ui en de krieltjes ± 2 minuten.
- Voeg de worteltjes met doperwtjes en de witte bonen toe en roerbak ± 1minuut.
- Voeg het vlees, het spek, de tomaat, de bouillon en de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.
- Roer de maïzena met 1 eetlepel water glad en roer dit door het vleesgroentemengsel.
- Laat ± 2 minuten zachtjes koken, breng op smaak met zout en peper en roer er de Italiaanse kruiden door.
- Geef er stokbrood bij.