Winterposteleinsoep
Ingrediënten
- 1 prei
- 1 ui
- 75 gram boter
- 3 eetlepels bloem
- 500 gram kalfsschenkel
- 1 takje tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 mespunt sambal oelek
- 1 schaaltje winterpostelein
- 1 kropje rode sla
- 1 ei
- 1 dl room
- peper
- zout
Instructies
- De prei en de ui schoon, snijd ze in grove stukken en stoof deze in de boter tot ze glazig zijn.
- Strooi er de bloem over en spatel die gelijkmatig door het mengsel.
- Voeg 2 liter water toe, roer alles goed los, doe er de schenkel, de tijm, de laurier, 1 theelepel zout en een mespunt sambal oelek bij en laat ± 50 minuten zachtjes koken tot de schenkel gaar is.
- Haal het vlees uit de bouillon en verwijder de tijm en het laurierblaadje.
- Haal het merg uit de schenkel, mix het in de soep en zeef de soep.
- Spoel en droog de postelein en 1/4 van de rode sla.
- Hak de postelein grof en snipper de sla zeer fijn.
- Roer de eierdooier en de room in een soepterrine los en breng op smaak met peper.
- Laat de soep nog even inkoken en roer er de postelein en de rode sla door.
- Giet de soep daarna in de terrine en dien op.