Winterposteleinsoep

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 ui
  • 75 gram boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 500 gram kalfsschenkel
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 mespunt sambal oelek
  • 1 schaaltje winterpostelein
  • 1 kropje rode sla
  • 1 ei
  • 1 dl room
  • peper
  • zout

Instructies

  • De prei en de ui schoon, snijd ze in grove stukken en stoof deze in de boter tot ze glazig zijn.
  • Strooi er de bloem over en spatel die gelijkmatig door het mengsel.
  • Voeg 2 liter water toe, roer alles goed los, doe er de schenkel, de tijm, de laurier, 1 theelepel zout en een mespunt sambal oelek bij en laat ± 50 minuten zachtjes koken tot de schenkel gaar is.
  • Haal het vlees uit de bouillon en verwijder de tijm en het laurierblaadje.
  • Haal het merg uit de schenkel, mix het in de soep en zeef de soep.
  • Spoel en droog de postelein en 1/4 van de rode sla.
  • Hak de postelein grof en snipper de sla zeer fijn.
  • Roer de eierdooier en de room in een soepterrine los en breng op smaak met peper.
  • Laat de soep nog even inkoken en roer er de postelein en de rode sla door.
  • Giet de soep daarna in de terrine en dien op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep