Woknoedels met fijne quorn en appel

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g geschrapte wortel
  • 200 g groene kool
  • 1 appels
  • 1 pakje Quorn Fijngehakt 175 g
  • ½ pak Conimex Wok Noedels 125 g
  • Conimex Wok Olie
  • Conimex Woksaus Knoflook Koriander

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd de wortel en de groene kool fijn.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel fijn. (Besprenkel de appel eventueel met wat citroen tegen het verkleuren.)
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de Quorn, de wortel en de kool 6 minuten.
  • Schep de afgekoelde noedels erdoor.
  • Voeg de woksaus naar smaak (ca. 5 eetlepels) en de appel toe en wok het geheel nog enkele minuten.
  • Schep de woknoedels in diepe borden of kommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Zet Conimex Kroepoek Naturel en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Variatietip:
In plaats van Quorn Fijngehakt kun je ook Quorn Stukjes, reepjes roerbakvlees of kipfilet gebruiken. Bestrooi de woknoedels eventueel met wat fijngehakte koriander.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noedels / Roerbakken / Wokken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch