Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkoolcurry
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
of
Hapjespan
Ingrediënten
▢
300
g
pandanrijst
▢
4
scharreleieren,
▢
1
grote
ui
▢
1
bloemkool
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
eetlepel(s)
kerriepoeder
▢
2
theelepel
chilipoeder
▢
1
eetlepel(s)
bloem
▢
3
theelepel
kruidenbouillonpoeder
▢
2
dl
volle yoghurt
▢
4
eetlepel(s)
gebakken uitjes
Instructies
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Intussen eieren in ca. 10 minuten hard koken.
Ui pellen en grof snipperen.
Bloemkool schoonmaken, wassen en in kleine roosjes verdelen. In wok olie verhitten.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Ui, bloemkool, kerrie- en chilipoeder toevoegen en al omscheppend in ca. 4 minuten bakken.
Bloem en bouillonpoeder door yoghurt roeren.
Yoghurtmengsel en 1 dl water aan bloemkool toevoegen.
Al roerend langzaam aan de kook brengen.
Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen. Intussen eieren onder koud water afspoelen, pellen en grof hakken.
Rijst over vier borden verdelen.
Bloemkoolcurry erop scheppen.
Eieren erover verdelen.
Bestrooien met uitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch