Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde zalmfritters
Fusion
Porties:
20
stuks
Total time
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr
zalmfilet
▢
2
teentjes
knoflook
▢
5
g
oregano
verse
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
1
theelepel
djinten
gemalen komijn
▢
3
eetlepel(s)
sherryazijn
▢
1
theelepel
hot peppersauce
▢
4
eetlepel(s)
bloem
▢
1
ei
▢
68
gr
polenta
maïsmeel
▢
8
eetlepels
olie
Instructies
Voorbereiden:
Zalmfilet in 20 gelijke stukjes snijden.
Zalm in kom doen.
Knoflook pellen en erboven uitpersen. Oregano erboven fijnknippen.
Paprikapoeder, komijn, zout, azijn en peppersauce toevoegen en voorzichtig door zalm scheppen.
In koelkast ca. 1 uur laten intrekken.
Bereiden:
Bloem op bord strooien.
Ei loskloppen met scheutje water.
Polenta in diep bord doen.
Zalmstukjes één voor één eerst door bloem, dan door ei, dan door polenta wentelen.
In wok olie verhitten.
Zalmstukjes in 3 porties in ca. 2 minuten in hete olie gaar en goudbruin bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Vis
/
Zalm