Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Piroschki met gerookte zalm
Wereldkeuken
Porties:
10
stuks
Total time
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegsteker doorsnede 10 cm
Ingrediënten
▢
10
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
1
ei
▢
2
sjalotjes
▢
3
takjes
verse dille
▢
2
gerookte
zalmfilet
ca. 150 g
▢
1
eierdooier
Instructies
Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Ei in ca. 10 minuten hard koken, onder koud water afspoelen, pellen en fijnsnijden.
Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
Dille fijnsnijden.
Zalm in blokjes snijden en mengen met ei, sjalot en dille.
Eierdooier loskloppen.
Deegplakjes uitsteken en bestrijken met ei.
Zalmmengsel op midden van deegplakjes verdelen.
Deeg dichtvouwen en rand met vork aandrukken.
Bovenkant bestrijken met eidooier en in ca. 20 minuten gaar bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Vis
/
Zalm