Recept afdrukken
No ratings yet

Piroschki met gerookte zalm

Wereldkeuken
Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Amuse, Vis, Zalm
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 ei
  • 2 sjalotjes
  • 3 takjes verse dille
  • 2 gerookte zalmfilet ca. 150 g
  • 1 eierdooier

Instructies

  • Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Ei in ca. 10 minuten hard koken, onder koud water afspoelen, pellen en fijnsnijden.
  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • Dille fijnsnijden.
  • Zalm in blokjes snijden en mengen met ei, sjalot en dille.
  • Eierdooier loskloppen.
  • Deegplakjes uitsteken en bestrijken met ei.
  • Zalmmengsel op midden van deegplakjes verdelen.
  • Deeg dichtvouwen en rand met vork aandrukken.
  • Bovenkant bestrijken met eidooier en in ca. 20 minuten gaar bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Piroschki met kruidenricotta

Wereldkeuken
Totale tijd25 minuten
Recept categorieën: Amuse, Hapjes, Kaas
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes kervel
  • 250 g ricotta Italiaanse kaas
  • 1 eetlepel(s) zure room potje a 125 ml
  • 1 ei

Instructies

  • Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Peterselie en kervel fijnsnijden en in kom mengen met ricotta en zure room.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Deegplakjes uitsteken en insmeren met losgeklopt ei.
  • Op midden van deegplakjes ricotta-kruidenmengsel verdelen.
  • Deeg dichtvouwen en rand met vork aandrukken.
  • Bovenkant met ei insmeren.
  • Pasteitjes op bakplaat rangschikken en in midden van oven in ca. 20 minuten gaar bakken.