Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Teppanyaki mixed grill
AllerHande november 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
biefstuk
▢
1
kalkoenbiefstuk
▢
100
g
zalmfilet
▢
8
gambas
koelvak of diepvries
▢
8
shii-takepaddestoelen
gehalveerd
▢
100
ml
teriyaki marinade
flesje 250 ml
▢
2
eetlepels
mayonaise
▢
1-2
theelepel
wasabipasta
tube
▢
1
teentje
knoflook
in plakjes
▢
1
bosuitje
in schuine ringetjes
Instructies
Biefstuk, kalkoen en zalmfilet elk in 8 blokjes snijden.
Vlees, zalm, gamba's en shii-take in schaal leggen en teriyakimarinade erover schenken.
Minstens 15 minuten marineren, regelmatig omscheppen.
Mayonaise pittig op smaak brengen met wasabi.
Teppanyakiplaat op hoogste stand verwarmen en licht invetten. Ingrediënten uit marinade nemen, vlees en shii-takes om en om aan satéstokjes rijgen.
Spiesen, zalm en gamba's op grillplaat gaar roosteren, regelmatig keren.
Laatste minuut knoflookplakjes en bosuiringetjes op plaat leggen en meebakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met wasabimayonaise.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
/
Rundvlees
/
Vis
/
Vlees
/
Zalm