Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde zeebaars met basilicumroomsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
deciliter
visfumet
▢
1
fijngehakte
sjalot
▢
25
g
boter
▢
1
eetlepel
room
stijfgeklopt
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
enkele druppels
tabasco
▢
1
deciliter
olijfolie
▢
50
g
basilicum
verse
▢
25
g
peterselie
platte
▢
½
deciliter
citroenzeste
▢
1
teentje
knoflook
geplet
▢
4
zeebaars
filet met vel
▢
zwarte peper
Instructies
Verwarm de visfumet met de sjalot, boter en stijfgeklopte room.
Mix tot een gladde saus en kruid met citroensap, tabasco en zout
Mix de olijfolie met de basilicum, peterselie, citroenzeste en look.
Kruid met zwarte peper en zout.
Rooster de zeebaars gaar in olijfolie.
Verwarm de saus opnieuw en klop er druppelsgewijs de basilicumolie onder tot een luchtige, groene saus.
Serveer de zeebaars op een spiegel van de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Saus
/
Vis