Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Visbouillonfondue met venkel
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
venkel
▢
2
sjalotten
grofgehakt
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
300
ml
droge witte wijn
▢
2
potten
visfond
à 380 ml
▢
2
takjes
tijm
▢
2
tabletten
visbouillon
▢
witte peper
Instructies
Venkel schoonmaken en in blokjes snijden, groen bewaren.
In pan sjalotten en venkel in olie 5 minuten zachtjes bakken.
Wijn, fond, 300 ml water en tijm toevoegen.
Aan de kook brengen, bouillontabletten erboven verkruimelen en bouillon zachtjes laten doorkoken.
Op smaak brengen met grof gemalen peper.
Bouillon boven fonduepan zeven.
Venkelgroen erboven fijnknippen.
Fonduepan en schalen dipHapjess op tafel zetten.
Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar latenworden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Om in de bouillon te garen:
blokjes kabeljauw of zeewolffilet
repen tilapia of roodbaarsfilet
om wortel, courgette spinazie gerolde scholfilets
ongekookte mosselen
rauwe scampi (diepvries), gepeld
rauwe oesters
sint-jacobsschelpen (coquilles, diepvries)
zeekraal of lamsoren
repen venkel
stukjes bleekselderij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Fondue
/
Hoofdgerechten
/
Vis