Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Potjesvlees
Porties:
6
Stuks
Bereidingstijd:
2
uur
uur
35
minuten
minuten
wachten
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote braadpan,
éénpersoons vormpjes à 1 ½ dl
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
2
kleine
winterwortels
▢
1
laurierblaadje
▢
2
kruidnagels
▢
2
takjes
tijm
▢
500
g
konijnenbout
▢
500
g
kippenbout
▢
300
g
kalfspoulet
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
2
dl
droge witte wijn
▢
½
dl
witte-wijnazijn
▢
4
blaadjes
gelatine
▢
olie
om in te vetten
Instructies
Ui pellen en in parten snijden.
Wortels schoonmaken, wassen en in plakken snijden.
Ui, wortel, laurier, kruidnagel en tijm over bodem van pan verdelen.
Alle vleessoorten over groenten verdelen.
Vlees bestrooien met zout en peper en wijn en azijn erbij gieten.
Zoveel water toevoegen dat vlees net onder staat.
Pan afdekken en aan de kook brengen.
Vlees regelmatig afschuimen en op laag vuur in ca. 1 ½ uur laten gaar stoven, vlees moet makkelijk loslaten van bot.
Vlees met schuimspaan uit pan scheppen, stoofvocht boven andere pan zeven en tot ⅓ laten inkoken.
Intussen gelatine ca. 5 minuten in koud water weken.
Pan van vuur nemen en gelatine in vocht oplossen.
Vlees van bot halen, mengen en in stukjes snijden.
Vlees in ingevette vorm leggen en vocht erop gieten, zodat vlees net onder staat.
Potjesvlees laten afkoelen en in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.
Potjesvlees storten en in plakken snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met toast of warme (party)broodjes, zilveruitjes en augurkjes.
Ook lekker als lunchgerecht.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
Protein:
29
g
|
Vet:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Kip
/
Voorgerechten
/
Wild
Land van herkomst
België