Leg de sardines naast elkaar in een ovenschaal en dek af met een deksel of aluminiumfolie.
Bak de sardines gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Bereiding van de Champignonsaus:
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en gesneden champignons gedurende enkele minuten.
Voeg de bloem toe en roer goed door.
Giet beetje bij beetje de bouillon, witte wijn en kookroom erbij terwijl je blijft roeren tot er een gladde saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveren:
Giet de romige champignonsaus over de gebakken sardines.
Bestrooi met gehakte peterselie.
Serveer de gebakken sardines met stokbrood en tomatensalade.
Serveertips:
Garneer met extra gehakte peterselie voor een kleurrijke presentatie.
Serveer met een glas koele witte wijn om de smaken te complementeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit voorgerecht passen zowel een droge witte wijn als een lichte rode wijn. Kies bijvoorbeeld voor een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Noir.