Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 2 á 3 minuten.
Voeg de spinazie toe in delen en laat op hoog vuur slinken.
Schep het overtollige vocht uit de spinazie.
Meng de helft van de ricotta en de helft van de geraspte kaas door de spinazie.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Maak in een ovenschaal laagjes van de spinazie en de zalm.
Eindig met een laag lasagnevellen.
Klop de rest van de ricotta los met de melk, peper, zout en nootmuskaat.
Strijk dit mengsel over de laatste laag lasagnevellen uit.
Leg de plakjes tomaat op de lasagne en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
Dek de ovenschaal af met vershoudfolie en zet een uur in de koelkast (indien verse lasagnevellen worden gebruikt, is deze stap niet nodig).
Verwarm de oven voor op 160°C Hetelucht Plus.
Bak de lasagne gedurende 45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de lasagne goed doorverwarmd is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een goede aanvulling op de romige textuur van de lasagne en de delicate smaak van de zalm.