Prik gaatjes in de zoete aardappels en verpak ze in nat keukenpapier.
Pof ze ca 15 minuten op 900 watt in de magnetron
Haal de buitenste koolbladeren los en snij de nerven eruit.
Snijd de bladeren in grove stukken en snijd de rest van de kool fijn.
Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voor daar de fijn gesneden kool aan toe en bak ca 8 minuten. (kool chips)
Pel en sij de knoflook in grove stukken, ook met de Lente-ui.
Pluk de peterselie en basilicum.
Maal voor de pesto de peterselie, basilicum, knoflook, lente-ui en beetje kaas en flinke scheut olijfolie in de mixbak van staafmixer tot een grove pesto.
Crunch met een vijzel de katjang pedis nootjes.
Leg de grof gesneden kool op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met zonnebloemolie, beetje zeezout en vers gemalen peper (zorg dat overal olie zit).
Verdeel de nootjes en honing erover en bak de kool ca. 5 minuten in de oven.
Haal de aardappels uit de magnetron, snij ze over de lengte doormidden en lepel ze uit.
Bewaar de schil van de zoete aardappel, zorg dat deze ook heel blijft.
Voeg de zoete aardappel toe aan de pan met kool.
Snij de kaas in kleine blokjes.
Meng de pesto door de kool en voeg daar ook de blokjes kaas aan toe.
Stamp het met stamper tot grove stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de stamppot in de aardappelschillen garneer met de koolchips en de gekarameliseerde nootjes.