Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Buideltje gevuld met Gerookte Zalm en Paling
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het Beslag:
▢
2
eieren
▢
1 ¼
dl
melk
▢
125
g
gezeefde bloem
▢
Zout
▢
1 ¼
dl
bier
▢
30
g
gesmolten boter
Voor de Vulling:
▢
100
g
gerookte zalm
▢
75
g
gerookte paling
▢
1
eetlepel
fijngesneden dille
Voor de Saus:
▢
125
ml
crème fraîche
▢
⅓
dl
witte wijn
▢
¼
dl
visfond
▢
½
eetlepel
citroensap
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Scheutje
gembervocht
Extra:
▢
Preireepjes
voor het dichtbinden van de buideltjes
Instructies
oer een beslag van 2 eieren, 1 1/4 dl melk, 125 g gezeefde bloem en een snufje zout.
Voeg 1 1/4 dl bier en 30 g gesmolten boter toe.
Roer goed door.
Zeef het beslag en laat het 2 uur rusten.
Bak van het beslag 4 flensjes.
Verdeel 100 g gerookte zalm, 75 g gerookte paling en 1 eetlepel fijngesneden dille over de flensjes.
Vorm de flensjes tot buideltjes en bind ze dicht met preireepjes die even in kokend water zijn geweekt.
Zet de buideltjes op een ingevette bakplaat.
Verwarm de buideltjes in het midden van een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 7 minuten.
Meng voor de saus 125 ml crème fraîche, 1/3 dl witte wijn, 1/4 dl visfond, 1/2 eetlepel citroensap, zout, peper en een scheutje gembervocht.
Schep de saus op borden.
Zet de buideltjes op de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit smakelijke voorgerecht met gerookte zalm en paling!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zalm
Feestdagen etc
Kerst