Buideltje gevuld met Gerookte Zalm en Paling
Ingrediënten
Voor het Beslag:
- 2 eieren
- 1 ¼ dl melk
- 125 g gezeefde bloem
- Zout
- 1 ¼ dl bier
- 30 g gesmolten boter
Voor de Vulling:
- 100 g gerookte zalm
- 75 g gerookte paling
- 1 eetlepel fijngesneden dille
Voor de Saus:
- 125 ml crème fraîche
- ⅓ dl witte wijn
- ¼ dl visfond
- ½ eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Scheutje gembervocht
Extra:
- Preireepjes voor het dichtbinden van de buideltjes
Instructies
- oer een beslag van 2 eieren, 1 1/4 dl melk, 125 g gezeefde bloem en een snufje zout.
- Voeg 1 1/4 dl bier en 30 g gesmolten boter toe.
- Roer goed door.
- Zeef het beslag en laat het 2 uur rusten.
- Bak van het beslag 4 flensjes.
- Verdeel 100 g gerookte zalm, 75 g gerookte paling en 1 eetlepel fijngesneden dille over de flensjes.
- Vorm de flensjes tot buideltjes en bind ze dicht met preireepjes die even in kokend water zijn geweekt.
- Zet de buideltjes op een ingevette bakplaat.
- Verwarm de buideltjes in het midden van een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 7 minuten.
- Meng voor de saus 125 ml crème fraîche, 1/3 dl witte wijn, 1/4 dl visfond, 1/2 eetlepel citroensap, zout, peper en een scheutje gembervocht.
- Schep de saus op borden.
- Zet de buideltjes op de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit smakelijke voorgerecht met gerookte zalm en paling!