Buideltje gevuld met Gerookte Zalm en Paling

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het Beslag:

  • 2 eieren
  • 1 ¼ dl melk
  • 125 g gezeefde bloem
  • Zout
  • 1 ¼ dl bier
  • 30 g gesmolten boter

Voor de Vulling:

  • 100 g gerookte zalm
  • 75 g gerookte paling
  • 1 eetlepel fijngesneden dille

Voor de Saus:

  • 125 ml crème fraîche
  • dl witte wijn
  • ¼ dl visfond
  • ½ eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Scheutje gembervocht

Extra:

  • Preireepjes voor het dichtbinden van de buideltjes

Instructies

  • oer een beslag van 2 eieren, 1 1/4 dl melk, 125 g gezeefde bloem en een snufje zout.
  • Voeg 1 1/4 dl bier en 30 g gesmolten boter toe.
  • Roer goed door.
  • Zeef het beslag en laat het 2 uur rusten.
  • Bak van het beslag 4 flensjes.
  • Verdeel 100 g gerookte zalm, 75 g gerookte paling en 1 eetlepel fijngesneden dille over de flensjes.
  • Vorm de flensjes tot buideltjes en bind ze dicht met preireepjes die even in kokend water zijn geweekt.
  • Zet de buideltjes op een ingevette bakplaat.
  • Verwarm de buideltjes in het midden van een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 7 minuten.
  • Meng voor de saus 125 ml crème fraîche, 1/3 dl witte wijn, 1/4 dl visfond, 1/2 eetlepel citroensap, zout, peper en een scheutje gembervocht.
  • Schep de saus op borden.
  • Zet de buideltjes op de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit smakelijke voorgerecht met gerookte zalm en paling!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm
Feestdagen etc Kerst