Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Crostini met gerookte zalm, champignonmengsel en bieslookroom
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
sjalotten
fijngesnipperd
▢
4
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
500
gram
champignons
in vieren gesneden
▢
Peper
naar smaak
▢
zout
naar smaak
▢
Olijfolie
▢
Balsamicoazijn
▢
400
gram
crème fraîche
▢
1
bosje
bieslook
fijngehakt
▢
2
rode uien
in dunne ringen gesneden
Tempurabeslag
▢
48
stukjes
gerookte zalm van 30 gram
▢
48
stukjes
krokant gebakken brood
▢
Olijfolie
▢
Ficoide
als garnering
Instructies
Crostini's:
Snijd het witbrood in 48 stukken van dezelfde grootte als de zalmstukjes.
Bestrijk met olijfolie, bestrooi met peper en bak ze knapperig in een oven op 190 graden Celsius gedurende 8 minuten.
Laat afkoelen.
Champignonmengsel:
Fruit sjalotten en knoflook in boter.
Voeg champignons toe en bak ze 5 minuten zacht.
Laat afkoelen.
Hak het mengsel fijn, voeg olijfolie, zout, peper en balsamicoazijn toe.
Meng goed.
Bieslookroom:
Klop crème fraîche luchtig.
Meng met fijngehakte bieslook en breng op smaak met zout en peper.
Koel.
Gefrituurde ui:
Doop uienringen in het tempurabeslag en frituur ze.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveren:
Leg zalm op de crostini's, voeg een quenelle bieslookroom toe en schep wat van het champignonmengsel erop.
Garneer met gefrituurde uienringen en ficoide.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zalm