Crostini met gerookte zalm, champignonmengsel en bieslookroom

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 sjalotten fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 500 gram champignons in vieren gesneden
  • Peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • 400 gram crème fraîche
  • 1 bosje bieslook fijngehakt
  • 2 rode uien in dunne ringen gesneden

Tempurabeslag

  • 48 stukjes gerookte zalm van 30 gram
  • 48 stukjes krokant gebakken brood
  • Olijfolie
  • Ficoide als garnering

Instructies

Crostini's:

  • Snijd het witbrood in 48 stukken van dezelfde grootte als de zalmstukjes.
  • Bestrijk met olijfolie, bestrooi met peper en bak ze knapperig in een oven op 190 graden Celsius gedurende 8 minuten.
  • Laat afkoelen.

Champignonmengsel:

  • Fruit sjalotten en knoflook in boter.
  • Voeg champignons toe en bak ze 5 minuten zacht.
  • Laat afkoelen.
  • Hak het mengsel fijn, voeg olijfolie, zout, peper en balsamicoazijn toe.
  • Meng goed.

Bieslookroom:

  • Klop crème fraîche luchtig.
  • Meng met fijngehakte bieslook en breng op smaak met zout en peper.
  • Koel.

Gefrituurde ui:

  • Doop uienringen in het tempurabeslag en frituur ze.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren:

  • Leg zalm op de crostini's, voeg een quenelle bieslookroom toe en schep wat van het champignonmengsel erop.
  • Garneer met gefrituurde uienringen en ficoide.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm