Crostini met gerookte zalm, champignonmengsel en bieslookroom
Ingrediënten
Tempurabeslag
- 48 stukjes gerookte zalm van 30 gram
- 48 stukjes krokant gebakken brood
- Olijfolie
- Ficoide als garnering
Instructies
Crostini's:
- Snijd het witbrood in 48 stukken van dezelfde grootte als de zalmstukjes.
- Bestrijk met olijfolie, bestrooi met peper en bak ze knapperig in een oven op 190 graden Celsius gedurende 8 minuten.
- Laat afkoelen.
Champignonmengsel:
- Fruit sjalotten en knoflook in boter.
- Voeg champignons toe en bak ze 5 minuten zacht.
- Laat afkoelen.
- Hak het mengsel fijn, voeg olijfolie, zout, peper en balsamicoazijn toe.
- Meng goed.
Bieslookroom:
- Klop crème fraîche luchtig.
- Meng met fijngehakte bieslook en breng op smaak met zout en peper.
- Koel.
Gefrituurde ui:
- Doop uienringen in het tempurabeslag en frituur ze.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveren:
- Leg zalm op de crostini's, voeg een quenelle bieslookroom toe en schep wat van het champignonmengsel erop.
- Garneer met gefrituurde uienringen en ficoide.