Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fluweelzachte Chocoladesaus met Pure Hagelslag
Een warme, fluweelzachte chocoladesaus op basis van pure hagelslag – perfect voor ijs, pannenkoeken of een klassieke dame blanche.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Klein steelpannetje met antiaanbaklaag
houten spatel
Ingrediënten
▢
150
g
pure chocoladehagelslag
▢
10
cl
water
Instructies
Giet het water in een klein steelpannetje met antiaanbaklaag.
Verwarm het water op matig vuur, maar breng het niet aan de kook.
Voeg de pure chocoladehagelslag toe aan het warme water.
Roer continu met een houten spatel tot de hagelslag volledig is gesmolten en je een gladde saus krijgt.
Pas indien nodig de dikte aan door extra water toe te voegen voor een dunnere saus, of meer hagelslag voor een dikkere saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer warm over vanille-ijs voor een klassieke dame blanche.
Heerlijk over pannenkoeken, wafels of chocoladetaart.
Gebruik als dip voor vers fruit zoals aardbeien of banaan.
Wijnadvies:
Combineer met een dessertwijn zoals een Ruby Port of een rijke Banyuls.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Saus
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden