Gevulde tongrolletjes met zalmmousse en Hollandaisesaus
Luxe tongrolletjes gevuld met romige zalmmousse, zacht gegaard in visbouillon en geserveerd met een fluweelzachte Hollandaisesaus. Perfect voor een feestelijk diner!
Zet een mengkom in de diepvries om koud te worden.
Pureer de zalmfilet fijn en meng het ei erdoor.
Haal de koude mengkom uit de diepvries en doe de zalmmassa hierin.
Klop de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Zet het mengsel in de koelkast om op te stijven.
Leg de tongfilets tussen twee vellen plasticfolie en sla ze voorzichtig iets platter met een nat pannenkoekmes.
Strijk de zalmmousse gelijkmatig uit over de tongfilets en rol ze losjes op vanaf de dunne kant.
Zet eventueel vast met een cocktailprikker.
Bewaar de tongrolletjes afgedekt in de koelkast.
Bereiding:
Breng de visbouillon met de witte wijn en het fijngehakte sjalotje aan de kook.
Zet het vuur laag en plaats de tongrolletjes rechtop in de bouillon.
Dek af met aluminiumfolie en laat de visrolletjes 20 minuten pocheren tot ze gaar zijn.
Voor de Hollandaisesaus:
Klar de boter door deze in de oven op 100 °C te smelten en het witte vaste gedeelte (melkbestanddelen) eraf te scheppen.
Houd de geklaarde boter warm au bain-marie.
Klop de eidooiers au bain-marie dik tot een luchtige massa.
Voeg 1 eetlepel water, 1 eetlepel citroensap en een snufje cayennepeper toe en klop verder tot een bleke crème.
Voeg al kloppende in een dun straaltje de vloeibare boter toe, totdat de saus dik genoeg is om op de achterkant van een lepel te blijven hangen.
Breng op smaak met zout en peper.
Afwerking:
Snijd de tongrolletjes doormidden en verdeel ze over de borden.
Schep de lauwwarme Hollandaisesaus rondom de tongrolletjes.
Serveer met bijgerechten zoals broccoli-wortelpuree en garneer met verse bieslook en schijfjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met gestoomde asperges of een romige aardappelpuree voor een nog luxere maaltijd.Wijnadvies:Een rijke, volle witte wijn zoals een Chardonnay past perfect bij deze tongrolletjes met Hollandaisesaus.