Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Scholrolletjes met zalm en mierikswortel
Verfijnde scholrolletjes gevuld met zalm en mierikswortel, een elegant voorgerecht.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koelkast
pan
plat bord
Ingrediënten
▢
Dille
▢
Kruissla
▢
Mierikswortelsaus
▢
4
scholfilets
▢
2
tomaten
▢
5
dl
visbouillon
▢
1
geraspte wortel
▢
100
gram
zalm
Instructies
Snijd de scholfilets overlangs doormidden.
Beleg de filets met zalm en bestrooi met dille.
Rol de filets op en bind vast met touwtjes.
Pocheer de rolletjes 5 minuten in de visbouillon.
Laat afkoelen in de koelkast.
Snijd de rolletjes in plakjes en leg op een bord.
Leg de geraspte wortel in het midden.
Garneer met kruissla en gevulde tomaatjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met toast of stokbrood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koude Hapjes
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden