Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmmousse - Een Verfijnde Visdelicatesse
Geniet van deze heerlijke zalmmousse als een verfijnd voorgerecht of als een elegant hapje!
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
zalm
▢
3
eetlepels
olie
▢
1
eetlepel
azijn
▢
0.5
l
witte wijn
▢
2
uien
▢
1
laurierblad
▢
200
ml
slagroom
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Verse
peterselie
fijngehakt
▢
Geroosterd brood en boter
om te serveren
Instructies
Schil de uien en snijd ze in ringen.
Giet de witte wijn en water in een pan en voeg de uien, laurierblad, zout en peper toe.
Laat 20 minuten koken.
Dompel de zalmmoten in het kokende vocht en laat ze 10 minuten pocheren.
Laat de vis afkoelen in de court-bouillon.
Haal de vis uit het vocht en verwijder het vel en eventuele graten.
Maal de vis fijn in een mixer.
Voeg al roerend de olie toe aan de gemalen zalm.
Voeg de azijn, zout en peper toe en meng goed.
Klop de slagroom stijf.
Meng de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de zalmmix.
Was en hak de peterselie fijn.
Verdeel de zalmmousse over coupes of kleine glaasjes.
Bestrooi met gehakte peterselie.
Zet de zalmmousse tot serveren in de koelkast.
Serveer de zalmmousse met geroosterd brood en boter.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
26
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zalm
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij
/
Tarwevrij