Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmtartaar met Rucolaolie
Feestelijk en chic voorgerechtje met rauwe en gerookte zalm. De frispittige rucolaolie geeft smaak én kleur.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer, met hoge beker,
vershoudfolie
portioneerring ,Ø 7 cm
Ingrediënten
▢
20
g
rucola
▢
100
ml
olijfolie extra vierge
▢
1
zalmhaasje
▢
200
g
gerookte zalm
▢
1
citroen
▢
10
g
bieslook
▢
100
g
crème fraîche
Instructies
Doe de rucola en olijfolie in een hoge beker en pureer het mengsel met een staafmixer.
Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in kleine blokjes.
Halveer de citroen en pers de helft uit.
Snijd de rest van de citroen in partjes.
Snijd de bieslook fijn.
Meng de zalm met ½ eetlepel citroensap (per 4 personen), de crème fraîche en ¾ van de bieslook.
Plaats de portioneerring op een bord of bekleed de binnenkant van een kommetje met vershoudfolie.
Schep ¼ van de zalmtartaar in de ring en druk gelijkmatig aan.
Verwijder de ring of leg een bord dat je ondersteboven op het kommetje plaatst.
Keer het geheel om, waardoor de zalmtartaar op het bord terechtkomt.
Verwijder het kommetje.
Besprenkel de zalmtartaar met de eerder bereide rucolaolie, leg er een partje citroen op en bestrooi het geheel met de overgebleven bieslook.
Herhaal deze stappen voor de overige borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit feestelijke en chique voorgerecht kan indruk maken tijdens speciale gelegenheden zoals Kerst.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zalm
Feestdagen etc
Kerst