Zalmtartaar met rucola olie

Zalmtartaar met Rucolaolie

Feestelijk en chic voorgerechtje met rauwe en gerookte zalm. De frispittige rucolaolie geeft smaak én kleur.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 g rucola
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1 zalmhaasje
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 citroen
  • 10 g bieslook
  • 100 g crème fraîche

Instructies

  • Doe de rucola en olijfolie in een hoge beker en pureer het mengsel met een staafmixer.
  • Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in kleine blokjes.
  • Halveer de citroen en pers de helft uit.
  • Snijd de rest van de citroen in partjes.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng de zalm met ½ eetlepel citroensap (per 4 personen), de crème fraîche en ¾ van de bieslook.
  • Plaats de portioneerring op een bord of bekleed de binnenkant van een kommetje met vershoudfolie.
  • Schep ¼ van de zalmtartaar in de ring en druk gelijkmatig aan.
  • Verwijder de ring of leg een bord dat je ondersteboven op het kommetje plaatst.
  • Keer het geheel om, waardoor de zalmtartaar op het bord terechtkomt.
  • Verwijder het kommetje.
  • Besprenkel de zalmtartaar met de eerder bereide rucolaolie, leg er een partje citroen op en bestrooi het geheel met de overgebleven bieslook.
  • Herhaal deze stappen voor de overige borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit feestelijke en chique voorgerecht kan indruk maken tijdens speciale gelegenheden zoals Kerst.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm
Feestdagen etc Kerst