Zalmtartaar met rucola olie
Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmtartaar met Rucolaolie

Feestelijk en chic voorgerechtje met rauwe en gerookte zalm. De frispittige rucolaolie geeft smaak én kleur.
Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 4
calorieën: 500kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 20 g rucola
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1 zalmhaasje
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 citroen
  • 10 g bieslook
  • 100 g crème fraîche

Instructies

  • Doe de rucola en olijfolie in een hoge beker en pureer het mengsel met een staafmixer.
  • Snijd het zalmhaasje en de gerookte zalm in kleine blokjes.
  • Halveer de citroen en pers de helft uit.
  • Snijd de rest van de citroen in partjes.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng de zalm met ½ eetlepel citroensap (per 4 personen), de crème fraîche en ¾ van de bieslook.
  • Plaats de portioneerring op een bord of bekleed de binnenkant van een kommetje met vershoudfolie.
  • Schep ¼ van de zalmtartaar in de ring en druk gelijkmatig aan.
  • Verwijder de ring of leg een bord dat je ondersteboven op het kommetje plaatst.
  • Keer het geheel om, waardoor de zalmtartaar op het bord terechtkomt.
  • Verwijder het kommetje.
  • Besprenkel de zalmtartaar met de eerder bereide rucolaolie, leg er een partje citroen op en bestrooi het geheel met de overgebleven bieslook.
  • Herhaal deze stappen voor de overige borden.

Notities

Dit feestelijke en chique voorgerecht kan indruk maken tijdens speciale gelegenheden zoals Kerst.

Nutrition

Calories: 500kcal