Zachte Honing-Tijmsaus voor Rood Vlees
Een verfijnde honing-tijmsaus die perfect past bij rood vlees en een krachtig glas rode wijn.
Equipment
- klopper
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel zachte honing
- 3 eetlepels azijn
- 3 eetlepels witte wijn
- 3 takjes verse tijm
- 3 dl kalfsfond pot, 380 ml
- 30 g koude boter in kleine klontjes
Instructies
- Smelt de boter op hoog vuur en laat de honing lichtbruin worden.
- Voeg de azijn en witte wijn toe en laat dit op zacht vuur tot de helft inkoken.
- Voeg de tijm en kalfsfond toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
- Zeef de saus om de tijm en eventuele stukjes te verwijderen.
- Verwarm de gezeefde saus opnieuw en klop de klontjes boter erdoor tot een gladde saus ontstaat.
- Zorg ervoor dat de saus niet meer kookt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle, krachtige Saint-Emilion past uitstekend bij het rode vlees van ossehaas en de zachtzoete honing-tijmsaus.
Voedingswaarden
Calories: 132 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 2 g | Vet: 11 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g