Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram zalm niet gerookt
- 1 komkommer
- 120 ml azijn
- Poedersuiker
- 1 klein bekertje crème fraîche
- Vanillegelei
Instructies
- Los de poedersuiker op in de witte azijn.
- Voeg suiker toe naar smaak, totdat een frisse zoetzure smaak is ontstaan.
- Schil de komkommer en draai er met de kleinste meloenboor kleine parels van.
- Doe ze in de azijn en laat ze een tijdje marineren.
- Laat ze daarna uitlekken in een zeef.
- Snijd de zalmplakjes recht en maak er twaalf gelijke rolletjes van.
- Breng de crème fraîche op smaak met een snufje zout.
- Verdeel de zalmrolletjes over de zes bordjes.
- Leg er met een koffielepel een bolletje crème fraîche naast en trek een streep met de bolle kant van de lepel.
- Druppel hierop wat van de vanillegelei.
- Leg de komkommerparels om het gerechtje heen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
Voor een mooie presentatie kunnen de zalmrolletjes worden gevormd tot roosjesWijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de zachte smaak van de zalm en de frisheid van de komkommerparels.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g