Zalmroosjes met Komkommerparels

Zalm met komkommerparels

Zalmroosjes met Komkommerparels

Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram zalm niet gerookt
  • 1 komkommer
  • 120 ml azijn
  • Poedersuiker
  • 1 klein bekertje crème fraîche
  • Vanillegelei

Instructies

  • Los de poedersuiker op in de witte azijn.
  • Voeg suiker toe naar smaak, totdat een frisse zoetzure smaak is ontstaan.
  • Schil de komkommer en draai er met de kleinste meloenboor kleine parels van.
  • Doe ze in de azijn en laat ze een tijdje marineren.
  • Laat ze daarna uitlekken in een zeef.
  • Snijd de zalmplakjes recht en maak er twaalf gelijke rolletjes van.
  • Breng de crème fraîche op smaak met een snufje zout.
  • Verdeel de zalmrolletjes over de zes bordjes.
  • Leg er met een koffielepel een bolletje crème fraîche naast en trek een streep met de bolle kant van de lepel.
  • Druppel hierop wat van de vanillegelei.
  • Leg de komkommerparels om het gerechtje heen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bereidingstips:

Voor een mooie presentatie kunnen de zalmrolletjes worden gevormd tot roosjes

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de zachte smaak van de zalm en de frisheid van de komkommerparels.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij