Zelfgemaakte Berbere: Ethiopische Specerijenmix
Maak je eigen authentieke Berbere, een Ethiopische specerijenmix die je gerechten een warme, aromatische smaak geeft.
Equipment
- vijzel
- Potje met deksel
Ingredients
- 1 tl korianderzaad of poeder 2 minuten geroosterd in een hete koekenpan, daarna fijn gemalen in een vijzel
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl kardemompoeder
- ½ tl nootmuskaat
- 1 tl kurkuma
- ½ tl kaneelpoeder
Instructions
- Rooster het korianderzaad (indien niet al in poedervorm) 2 minuten in een hete koekenpan.
- Maal het geroosterde korianderzaad fijn in een vijzel.
- Meng alle ingrediënten, inclusief het fijn gemalen korianderzaad, goed door elkaar in een kom.
- Giet de specerijenmix in een schoon, droog potje met een deksel en bewaar op een koele, donkere plaats.