Zoetzure barbecuemarinade
Ingrediënten
- 1 ui
- ½ paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels slaolie
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 ½ dl water
- zout
- 3 eetlepels azijn
- 10 gram basterdsuiker
- ½ theelepel marjolein
- 1 mespunt tijm
- peper & zout
- Engelse saus
Instructies
- Maak de ui schoon en snipper het.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in zeer fijne reepjes.
- Smeer een pan met een teentje knoflook in, verhit de slaolie erin en fruit de ui, paprika en knoflook goudgeel.
- Voeg de overige ingrediënten toe en houd het geheel 10 minuten tegen de kook aan.
- Zeef de saus en breng haar zo nodig op smaak met zout, peper en Engelse saus.
- Strijk de saus voor en tijdens het roosteren op het vlees.