Zomerse aardbeien met toffee-ijs en citrus

Zomerse aardbeien met toffee-ijs en citrus

Frisse aardbeien gemarineerd in sinaasappel- en citrussap, geserveerd met romig toffee-ijs, slagroom en munttopjes: een zomers nagerecht met flair.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bak Toffee Tijd ijs Hertog
  • 1 bus slagroom Campina
  • 1 citroen
  • 2 bakjes aardbeien
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • verse munttopjes

Instructies

  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
  • Was de aardbeien in koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de aardbeien in plakjes.
  • Bestrooi de plakjes met poedersuiker.
  • Pers de sinaasappels en de citroen uit.
  • Besprenkel de aardbeien met het citrusmengsel.
  • Laat het geheel 30 minuten marineren in de koelkast.
  • Verdeel de aardbeien over 4 diepe bordjes.
  • Kook het overgebleven sap in een pannetje in tot het licht stroperig is.
  • Laat de siroop afkoelen.
  • Verdeel het afgekoelde sap over de aardbeien.
  • Schep een grote bol ijs op de aardbeien.
  • Garneer met slagroom en munttopjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Bestrooi met gebrand amandelschaafsel en serveer met een krokant koekje voor extra textuur.
Wijnadvies:

Een glas ijskoude Yello Prosecco geeft het gerecht nog meer ‘schwung’.

Voedingswaarden

Calories: 176 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Fruit / IJs
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Zomer