Aardbeienijs met Honing-Amandelsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ liter aardbeienroomijs
  • 45 g garneeramandelen
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels Pernod
  • 100 g aardbeien

Instructies

  • Haal het aardbeienroomijs uit de diepvries.
  • Hak de garneeramandelen grof.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin gedurende ongeveer 2 minuten.
  • Laat de geroosterde amandelen afkoelen op een bord.
  • Smelt de boter in dezelfde koekenpan op laag vuur.
  • Roer de honing en Pernod erdoorheen.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Roer de geroosterde amandelen door de saus.
  • Was de aardbeien en laat ze uitlekken.
  • Schep in vier glazen elk 2 bolletjes aardbeienroomijs.
  • Schenk de saus over het ijs.
  • Garneer met de geroosterde amandelen en de aardbeien.
  • Serveer direct.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch