Afrikaanse couscousburger

AllerHande februari 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) couscous
  • 300 g rundergehakt
  • ½ eetlepel(s) shoarmakruiden
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 2 takjes munt in reepjes
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepel(s) olie

Instructies

  • In kom couscous in 50 ml kokend water 6 minuten wellen.
  • In kom rundergehakt, gewelde couscous, shoarmakruiden, sjalot, munt, zout en peper door elkaar kneden.
  • Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hamburgers vormen.
  • In koekenpan olie verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 minuten gaar en bruin bakken, halverwege keren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Afrika