Alu chop

Alu chop

Aardappelrolletje
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 aardappels geschild en in kleine blokjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 GRAM erwtjes
  • 2 TEENTJES knoflook gesnipperd
  • STUKJE gemberwortel heel fijn gesnipperd
  • 2 rode pepers gesnipperd
  • ½ THEELEPEL koenjit GEELWORTEL
  • 1 witbrood in plakjes zonder korst

Instructies

  • Fruit de ui, de pepers en de knoflook vijf minuten.
  • Voeg de aardappels toe en bak nog 3 minuten.
  • Doe de tomaten, erwten, geelwortel en gember erbij en 1 deciliter water en laat het geheel een kwartier stoven.
  • Dip de boterhammen kort in water en druk voorzichtig het overtollige water eruit.
  • Schep op elke boterham anderhalve eetlepel van het aardappelmengsel en rol de boterhammen stevig op. Leg ze een paar uur in de koelkast.
  • Bak ze in hete olie tot ze aan alle kanten goudbruin zijn.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nepal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch