Appel Bramen Cobbler

Appel Bramen Cobbler

Een soort crumble maar dan met een cake laagje. Het is een Amerikaans recept. Het werkt met 'cups'. Een cup maatbeker heeft een inhoud van 250 ml.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ¼ bloem
  • 1 suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • ¼ tl kaneel
  • 1 ei geklopt
  • ¼ melk
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • tl zout
  • 3 cups bramen
  • 2 appels

Instructies

  • Beboter de cooker pan
  • Meng 1 cup bloem met 2 eetlepels suiker en de kaneel in een beslagkom
  • In een apart schaaltje klop het ei met de melk en olie.
  • Meng dit met de droge ingredienten tot een beslag en verspreid dit over de bodem van de cooker
  • Meng het fruit met de overige bloem en suiker en verspreid over het beslag.
  • 2-2 1/2 uur op hoog of totdat een prikker schoon uit de cake komt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met ijs of custard. Voor het fruit kun je ook gemengde (diepvries of vers) bessen nemen. Totaal 4 cups fruit
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht / Slowcooker
Land van herkomst America