Bavette Bordelaise

Bavette Bordelaise

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 bavettes
  • 250 gram sjalotjes
  • 50 gram bloem
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 1 takje tijm
  • 3 dl vleesfond
  • 2 dl rode wijn Bordeaux
  • zout
  • peper
  • ½ bouillonblokje

Instructies

  • Sjalotjes pellen.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan.
  • Voeg de sjalotjes toe en laat 5 minuten bakken.
  • Voeg de bloem toe en laat de bloem even garen.
  • Voeg het vleesfond toe en roer goed door.
  • Voeg de rode wijn, het bouillonblokje en het takje tijm toe
  • Verhit in een andere pan de rest van de boter.
  • Zout en peper de bavettes en bak ze roze in ongeveer 6 minuten, afhankelijk van de dikte. Keer halverwege om.
  • Haal de bavettes uit de pan en laat een paar minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.
  • Serveer de bavettes, giet was saus over de bavettes.
  • Doe de rest van de saus in een kom en zet op tafel.
  • Serveer met bv spercibonen, broccoli enz.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees / Vlees