Belgische fondue met bier en abdijkaas

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel(s) maïzena
  • 1 flesje witbier (33 cl)
  • 200 gram abdijkaas (bijv. pere joseph)
  • 300 gram belegen kaas
  • 1 theelepel mosterd
  • Extra nodig: kaasfonduepan (caquelon) met rechaud, fonduevorken

Instructies

  • Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven. 
  • Maïzena oplossen in 4 eetlepels bier. 
  • Rest van bier in pan schenken en aan de kook brengen. 
  • Abdijkaas ontkorsten en in piepkleine blokjes snijden. 
  • Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. 
  • Maïzenapapje en bosuitje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 minuten zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. 
  • Op smaak brengen met mosterd en peper. 
  • Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Om te dippen: - blokjes zuurdesembrood (bijv. pain bûcheron) - halve blaadjes witlof - stukjes wortel - gesmoorde stukjes prei - gekookte mosselen (niet-vegetarisch) - grote garnalen (niet-vegetarisch) - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch