Bhuna gosht

Droge biefstukcurry
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram ghee
  • 500 gram biefstuk in repen
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel garam masala
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 verse rode chilipeper ontpit en in ringetjes
  • ½ theelepel zout

Instructies

  • Verhit de ghee in een grote pan met dikke bodem tot er rook afkomt, voeg het
  • vlees toe en roerbak het 30 seconden snel aan alle kanten, zonder aanbranden.
  • Schep het vlees uit de pan met een schuimspaan en leg het even apart.
  • Temper het vuur en fruit de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
  • Roer de specerijen en zwarte peper erdoor en roerbak 3 minuten.
  • Voeg het vlees weer toe, schep om met chilipeper en zout en bak nog 5 minuten tot het vlees gaar is.
  • Serveer warm met gekookte rijst en yoghurt met komkommer of tomaat/Raita.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bhuna is een bakmethode, die zowel voor vlees als groenten wordt gebruikt. Vlees wordt meestal voorgebakken, tenzij het in dunne stukjes is gesneden. Bhuna-schotels zijn droog, met weinig saus en de kunst is ze gaar te bakken zonder vocht. Mocht dit te moeilijk blijken en begint het vlees aan te koeken, dan mag u gerust een scheutje water erbij doen, mits dat voor het serveren weer is ingekookt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst India