Bladerdeeg Gehakt Party Snacks

Warm zijn ze het lekkerst, maar koud kan ook prima.
Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 2 cm verse gember fijngehakt
  • 1 tl geelwortel
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • 3 eetlepels verse munt fijngehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels olie
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Bladerdeeg
  • 1 eidooier gemengd met een beetje koffiemelk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rode peper en gember tot ze zacht zijn en de geuren vrijkomen.
  • Voeg de geelwortel, koriander en komijn toe, bak dit kort mee.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul in dit mengsel.
  • Meng de fijngehakte munt, peterselie, citroensap, zout en peper door het gehaktmengsel.
  • Laat het afkoelen.
  • Rol het bladerdeeg uit en verdeel de vulling over de onderste helft van de plakjes bladerdeeg.
  • Bestrijk de randen van het bladerdeeg met water en vouw de bovenste helft over de vulling.
  • Druk stevig aan om te sluiten.
  • Snijd met een scherp mes elk bladerdeegworstje in 3 delen.
  • Bestrijk de bovenkant met het eidooier-koffiemelkmengsel.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten of tot het bladerdeeg gaar en goudbruin is.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 26 g | Vet: 36 g | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hapjes / Koude Hapjes / Rundvlees / Snack / Vlees / Warme hapjes
Land van herkomst Afrika