Brioch

Brioch

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 15 g verse gist
  • 3 eieren 85g eigeel 60g eiwit
  • 60 g melk lauwe
  • 100 g boter
  • 40 g suiker
  • zout

Instructies

  • Hier kan je beter een kneedmachine voor gebruiken of een handmixer met kneedhaak, het deeg is erg plakkerig.
  • Meng de gist met de lauwemelk en 80g bloem en laat een uur staan totdat het van volume verdubbeld is.
  • Meng de rest van de bloem met suiker, eieren, boter en zout goed door elkaar, doe het gistdeeg erbij en kneed 20 min met de kneedmachine/mixer tot een elastisch deeg.
  • Kneed het daarna nog even met de hand en doe in een grote kom, zet weg in de koelkast voor 1 nacht.
  • Rol het deeg een beetje uit met je handen op bakpapier en vouw het op.
  • Herhaal nog 2x achter elkaar.
  • Snij het deeg in stukken en doe ze in een cakebakblik die je heb bekleed met bakpapier, laat nog 3uur staan op kamer temp.
  • Verwam de oven op 190° ,bestrijk de brioch met een ei en bestrooi met amandelsnippers.
  • Bak de brioch 10 min op 190° en bak daarna af op 160° voor ongeveer 20min.

Notities / Tips / Wijnadvies

van het deeg kun je natuurlijk ook broodjes maken of een vlecht etc.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Marokko