Cake met sinaasappel

Cake met sinaasappel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel(s) sinaasappelschil
  • ¾ beker olie of thee mok
  • 250 g meel
  • 250 g suiker
  • 140 ml sinaasappelsap vers geperst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°c
  • Vet een bakvorm van 30 cm met een beetje boter en bestrooi met wat meel/paneermeel.
  • Klop de eieren met de suiker voeg olie sinaasappelsap+schil en beetje bij beetje de bloem die je met de bakpoeder heb gezeefd.
  • Doe het beslag in de bakvorm en bedek met aluminiumfolie
  • Bak de cake ongeveer 40 min ondertussen de oven niet open doen.
  • Haal de folie af en laat nog even bruin worden controller met een saté prikker of de cake gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kan de cake versieren met jam/kokos/amandelen
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Fruit
Land van herkomst Marokko