Marokkaanse sinaasappelsla

Sinaasappel-Kaneelverrukking uit Marokko

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
koeltijd 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 sinaasappels
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 klein borrelglaasje oranjebloesemwater verkrijgbaar bij Turkse en Marokkaanse speciaalzaken
  • 5 royale eetlepels honing

Instructies

  • Schil de sinaasappels volledig, zodat ook het witte velletje is verwijderd.
  • Snijd de sinaasappels in dunne plakjes en leg ze in een schaal, zodat ze elkaar overlappen.
  • Besprenkel de sinaasappels met oranjebloesemwater en honing.
  • Rasp de kaneelstokjes fijn boven de sinaasappels (geen zorgen, het hoeft niet helemaal op, gezien het een tijdrovende taak is).
  • Hussel voorzichtig, zodat elke sinaasappelschijf in aanraking komt met de verrukkelijke mix van kaneel, honing en oranjebloesemwater.
  • Zet de schaal koud en laat deze minstens 2 uur staan alvorens te serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht / Salade
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch