Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 sinaasappels
- 2 kaneelstokjes
- 1 klein borrelglaasje oranjebloesemwater verkrijgbaar bij Turkse en Marokkaanse speciaalzaken
- 5 royale eetlepels honing
Instructies
- Schil de sinaasappels volledig, zodat ook het witte velletje is verwijderd.
- Snijd de sinaasappels in dunne plakjes en leg ze in een schaal, zodat ze elkaar overlappen.
- Besprenkel de sinaasappels met oranjebloesemwater en honing.
- Rasp de kaneelstokjes fijn boven de sinaasappels (geen zorgen, het hoeft niet helemaal op, gezien het een tijdrovende taak is).
- Hussel voorzichtig, zodat elke sinaasappelschijf in aanraking komt met de verrukkelijke mix van kaneel, honing en oranjebloesemwater.
- Zet de schaal koud en laat deze minstens 2 uur staan alvorens te serveren.