Chocolade-slagroomtaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 2 eieren
  • 2-3 eetlepels heet water
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gram bloem
  • 50 gram maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder

Voor het glazuur:

  • ¾ liter slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 30 gram cacao

Instructies

  • Voor de garnering:
  • geraspte chocolade Klop voor het deeg de eieren met het hete water met een mixer op de hoogste stand in 1 minuut schuimig.
  • Vermeng de suiker en de vanillesuiker, strooi dit er in 1 minuut bij en klop het geheel dan nog 2 minuten door.
  • Vermeng de bloem met de maïzena en het bakpoeder.
  • Zeef de helft hiervan boven de eiercrème en roer het er kort op de laagste stand door.
  • Roer de rest van het meelmengsel er op dezelfde manier door.
  • Doe het deeg in een ingevette, met bakpapier beklede springvorm van 28 cm doorsnee en schuif de vorm op het rooster in een voorverwarmde oven.
  • Zet de oven op 175-200°C en bak de taartbodem 20-30 minuten.
  • Laat de taartbodem dan goed afkoelen en snijd hem een keer door.
  • Klop voor het glazuur de slagroom 1 minuut.
  • Zeef de poedersuiker en vermeng die met de vanillesuiker en de slagroomversteviger.
  • Strooi dit mengsel door de slagroom, klop de slagroom verder stijf en doe 3 eetlepels ervan in een spuitzak.
  • Zeef de cacao en roer die door de rest van de slagroom.
  • Verdeel ± 2/3 daarvan over de onderste bodem.
  • Bestrijk de andere bodem met het glazuur en snijd die in 12 gelijke stukken.
  • Leg die op de chocolade-slagroom en druk ze goed aan.
  • Bestrijk de rand van de taart met de rest van de slagroom, strooi er de cacao over, versier de taart met de achtergehouden slagroom en garneer met geraspte chocolade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart