Chocoladefondue

Chocoladefondue

Snel te maken.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 reep bittere chocolade 200 g
  • 100 g aardbeien
  • 2 mandarijnen
  • 4 plakken bitterkoekjescake a 450 g
  • 1 bakje Kaapse goudbes (100 g)

Instructies

  • Chocolade in stukjes breken en in steelpan au bain marie laten smelten (pannetje in pan met kokend water zetten tot chocolade smelt, goed roeren tot gladde chocoladesaus ontstaat).
  • Intussen ‘lampionnetjes’ van goudbessen voorzichtig openen en omhoog vouwen.
  • Aardbeien wassen (kroontjes niet verwijderen).
  • Mandarijnen pellen en in partjes verdelen.
  • Cake in blokjes snijden.
  • Chocolade in fonduepotje schenken.
  • Aan tafel fruit en cake aan vork of satéstokje prikken en in chocolade dopen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook lekker met banaan, pitloze druiven of ananas.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Fondue / Nagerecht