Sinaasappel-Chocolade IJstaart

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
invriezen 5 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter bak chocoladeroomijs biologisch
  • 1 roomboter chocoladecake met sinaasappel 450 g
  • 100 g extra pure chocolade met sinaasappel
  • 185 g sinaasappelmarmelade

Instructies

  • Laat het ijs in 30 minuten zacht worden.
  • Bekleed een schaal aan de binnenzijde met enkele lagen huishoudfolie.
  • Snijd de chocoladecake in dunne plakken.
  • Leg een plak sinaasappelcake in het midden van de bodem van de schaal.
  • Plaats de plakken cake tegen de binnenzijde van de schaal, zodat alles goed bekleed is.
  • Hak de chocolade in stukjes.
  • Verwarm de sinaasappelmarmelade in de magnetron op de hoogste stand gedurende 10 seconden.
  • Roer de verwarmde marmelade en de chocoladestukjes door het ijs.
  • Schep het ijs in de schaal en strijk de bovenkant glad.
  • Zet de ijstaart ca.
  • 5 uur terug in de vriezer om opnieuw te bevriezen.
  • Voor het serveren, plaats je de schaal ondersteboven op een bord en verwijder je de schaal en de vershoudfolie.
  • Garneer de taart eventueel met slagroom en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn, zoals een late harvest Riesling, vormt een perfecte aanvulling op de combinatie van sinaasappel en chocolade in dit verrukkelijke dessert.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 30 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Chocolade / IJs / Nagerecht