Recepten

Chocoladeijstaart met sinaasappel

Chocoladeijstaart met sinaasappel

Recept categorieën Chocolade / IJs / Nagerecht
Porties 4

Wat gaat er in

Hoe maak ik het klaar

  • IJs in 30 minuten zacht laten worden.
  • Schaal aan binnenzijde bekleden met enkele lagen huishoudfolie.
  • Cake in dunne plakken snijden.
  • Sinaasappelplak (van cake) midden op bodem schaal leggen.
  • Plakken cake tegen binnenzijde van schaal plaatsen, alles goed bekleden.
  • Chocolade in stukjes hakken.
  • Marmelade in magnetron op hoogste stand (700 watt), 10 seconden verwarmen.
  • Marmelade en chocoladestukjes door ijs roeren.
  • IJs in schaal scheppen en bovenzijde glad strijken.
  • IJstaart in diepvries in ca. 5 uur weer laten bevriezen.
  • Voor serveren, schaal omgekeerd op bord plaatsen en schaal en vershoudfolie verwijderen.
  • Taart eventueel met slagroom garneren.