Chocoladepasta

Romige Chocolade-Nougatpasta

Porties: 12
Bereidingstijd: 20 minuten
koeltijd 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram pure chocolade
  • 50 gram nougat met noten
  • 1-2 eetlepels oploskoffie
  • 20 gram slagroom

Instructies

  • Hak de chocolade in stukjes en snijd de nougat in kleine stukjes.
  • Plaats de chocolade en de nougat in een hittebestendige kom en dek af met aluminiumfolie.
  • Of gebruik een 0,6 liter stoomovenpannetje en dek af met aluminiumfolie.
  • Smelt de chocolade en nougat in een stoomoven of au bain-marie boven een pan met kokend water tot alles gesmolten is.
  • Voor stomen: Stel de stoomoven in op 85°C en laat het ongeveer 10 minuten stomen.
  • Roer de gesmolten chocolade glad.
  • Verwarm de slagroom in een pan op het fornuis en voeg de oploskoffie toe.
  • Breng kort aan de kook en laat het mengsel dan afkoelen.
  • Meng de hete room met de oploskoffie door de gesmolten chocolade tot alles goed gemengd is.
  • Giet de chocoladepasta in een pot en laat het minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Probeer eens andere toevoegingen zoals geraspte sinaasappelschil of een snufje kaneelpoeder voor een unieke smaak.
Deze chocoladepasta is heerlijk op brood, crackers, pannenkoeken of als vulling voor gebakjes.

Wijnadvies:

Geniet ervan met een glas melk, een kopje koffie of een zoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodbeleg / Chocolade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch