Consommé double van Voer voor gastronomen

dubbele bouillon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g soepvlees
  • 500 g schenkel met been
  • 1 ui
  • selderijgroen
  • tijm
  • lavas
  • boter
  • 2 jeneverbessen
  • 2 l water
  • bouillonblkjes
  • ¼ selderijknol
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidnagel
  • laurier
  • zout

voor het klaren:

  • 1 prei het groen er van
  • peterselie
  • dragon
  • 200 g tartaar
  • 2 eiwitten
  • kervel

Instructies

  • Snij de schoongemaakte groenten, behalve de ui, in stukken.
  • Prik de kruidnagel in de ui.
  • Smelt wat boter en voeg vlees, kruiden en groenten, zonder knoflook toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de kleingesneden knoflook toe en laat nogmaals 10 minuten koken.
  • Breng het water aan de kook en voeg toe.
  • Laat alles minstens 5 uur trekken.
  • Ontvet de bouillon.
  • Zeef het door een neteldoekselap en laat afkoelen.
  • Meng de eiwitten, gesneden groenten en kruiden en biefstuk tot een smeuige massa voor het klaren.
  • Roer door de koude bouillon en laat onder af en toe roeren zachtjes aan de kook komen.
  • Laat nog een uur trekken en zeef weer door de doek.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
 
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bouillon / Voorgerechten