Consommé Elysée à notre façon

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon
  • 70 g wortel
  • 70 g champignons
  • 70 g getruffeerde leverpastei
  • 8 grote champignons
  • ¼ stronk selderij
  • 20 g boter
  • 300 g bladerdeeg

Instructies

  • Klaar de bouillon, die wat pittig van smaak moet zijn.
  • Maak de grote champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • Snij de rest van groenten in kleine blokjes.
  • Stoof ze 10 minuten in wat boter.
  • Snij de leverpastei in kleine blokjes.
  • Rol het bladerdeeg uit tot het 3 cm dik is.
  • Snij er 4 cirkels uit die iets groter zijn dan de bovenkant van de soepkoppen.
  • Snij uit de rest wat dunne reepjes.
  • Verdeel nu de gestoofde groenten en pastei over de koppen.
  • Vul aan met de koude bouillon.
  • Plak met water reepjes bladerdeeg om de randen van de soepkoppen.
  • Betrijk beide zijden van de bladerdeegcirkels met eigeel.
  • Leg ze over de soepkoppen en plak ze met wat water aan de eerder vastgeplakte reepjes.
  • Bestrijk de randen nog een keer met wat eigeel om te zorgen dat de randen hermetisch afgesloten zijn.
  • Zet de koppen in een oven van 220ºC.
  • In ± 10 minuten moet het bladerdeeg bruin zijn en opgeblazen en is de soep warm.
  • Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Gevogelte / Kip / Soep
Land van herkomst Frankrijk