Consommé Elysée à notre façon
Ingrediënten
- 1 l kippenbouillon
- 70 g wortel
- 70 g champignons
- 70 g getruffeerde leverpastei
- 8 grote champignons
- ¼ stronk selderij
- 20 g boter
- 300 g bladerdeeg
Instructies
- Klaar de bouillon, die wat pittig van smaak moet zijn.
- Maak de grote champignons schoon en snij ze in plakjes.
- Snij de rest van groenten in kleine blokjes.
- Stoof ze 10 minuten in wat boter.
- Snij de leverpastei in kleine blokjes.
- Rol het bladerdeeg uit tot het 3 cm dik is.
- Snij er 4 cirkels uit die iets groter zijn dan de bovenkant van de soepkoppen.
- Snij uit de rest wat dunne reepjes.
- Verdeel nu de gestoofde groenten en pastei over de koppen.
- Vul aan met de koude bouillon.
- Plak met water reepjes bladerdeeg om de randen van de soepkoppen.
- Betrijk beide zijden van de bladerdeegcirkels met eigeel.
- Leg ze over de soepkoppen en plak ze met wat water aan de eerder vastgeplakte reepjes.
- Bestrijk de randen nog een keer met wat eigeel om te zorgen dat de randen hermetisch afgesloten zijn.
- Zet de koppen in een oven van 220ºC.
- In ± 10 minuten moet het bladerdeeg bruin zijn en opgeblazen en is de soep warm.
- Serveer direct.