Consommé met kruidenflensjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 liter consommé van kalfsvlees
  • ½ prei in heel kleine dobbelsteentjes versneden (3mm)
  • 1 selderstengel in heel kleine dobbelsteentjes versneden (3mm)
  • 1 wortel in heel kleine dobbelsteentjes versneden 3mm
  • ½ ui in heel kleine dobbelsteentjes versneden (3mm)

Voor de kruidenflensjes :

  • 2 ei
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 10 cl. melk
  • 3 eetlepel(s) peterselie
  • 3 eetlepel(s) gehakte kruiden bieslook, dille, kervel en dragon

Instructies

  • Warm de consommé op
  • Breek de eieren, klop ze samen met de bloem en de melk tot een schuimige massa en voeg er de fijngehakte kruiden aan toe.
  • Bak de flensjes lichtjes in een pan en snijd ze in fijne reepjes.
  • Blanceer de fijn gesneden groentjes.
  • Doe in leeuwenkopjes een soeplepel geblanceerde groentjes.
  • Schep er de kokende consommé op.
  • Voeg er de in reepjes gesneden flensjes bij.
  • Strooi er nog een beetje gehakte peterselie op als garniering.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Kalfsvlees / Pannenkoeken / Soep / Vlees
Land van herkomst België