Culinarie witbroodjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram Frans Krokant mix
  • 8 tenen knoflook
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 eetlepel(s) bieslook
  • 1,5 tl gedroogde gist
  • 1,5 tl zout
  • 300 gram water

Instructies

  • Broodmix in de broodmachine met de aanbevolen hoeveelheid water echter zónder de boter.
  • In plaats van de boter 7 eetlepels olijfolie bij de broodmix doen.
  • De knoflooktenen uitpersen en heel kort bakken in 3 eetlepels olijfolie.( ongeveer 1 minuut).
  • Knoflook + bakolie bij het broodmix doen samen met de bieslook en geraspte kaas.
  • Vervolgens klaarmaken volgens het "alleen deeg" programma.
  • Als dit klaar is het deeg in 8 tot 10 bolletjes verdelen, op de bakplaat 15 minuten laten rijzen, oven voorverwarmen op 200 graden en 10 tot 15 minuten (afhankelijk van oven)de broodjes laten bakken.
  • Na afloop bestrijken met kwastje met water

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij uiensoep, BBQ, en vleesgerechten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodbakmachine / Broodjes