Eieren gevuld met Krab

Een rustieke foto van eieren gevuld met krab, geserveerd op een keramieken bord op een doorleefde houten tafel. De romige vulling is gegarneerd met verse kruiden en paprikapoeder. Op de achtergrond liggen een houten snijplank, een mes en enkele krabbenpoten, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Eieren gevuld met Krab

Luxe gevulde eieren met krab, mayonaise en zwarte olijven, perfect als verfijnd voorgerecht of borrelhapje.
Porties: 6
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 6 eieren
  • 1 blik krab 400 g
  • 100 g zwarte olijven
  • 1 krop sla
  • 1 groot kommetje mayonaise

Instructies

  • Kook de eieren 12 minuten hard en spoel af onder koud water.
  • Pel de eieren en snijd ze overlangs doormidden.
  • Haal de eidooiers eruit en meng met een beetje mayonaise.
  • Laat de krab uitlekken en meng deze met de eidooiers en de helft van de fijngehakte olijven.
  • Vul de eihelften met dit mengsel.
  • Bedek een serveerschaal met slabladeren en leg de gevulde eieren erop.
  • Garneer met extra mayonaise en citroenschijfjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer gekoeld met extra citroen en verse peterselie.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Saumur past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieƫn Ei / Hapjes / Koude Hapjes / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden